Veibombe i Kairo, fornektelse i Sharm El Sheikh

Hei fra siste dag i Sharm! La meg begynne med noe jeg synes er hyggelig: hår og blomster matcher mye her.

Vi har hatt en fin tur, men vi begynner å bli veldig klare for hjemreise nå. Det siste døgnet har vi holdt oss ganske rolige, da vi jo ble litt prega av å høre om den mulige terroren mot en turistbuss i Kairo. På tidspunktet bomben gikk av skulle jeg og mamma egentlig sittet på en turistbuss i Sinai sjæl, på vei til Petra i Jordan. Vi skulle egentlig reist natt til i går, men måtte droppe det da jeg ikke var helt i form.  Vi var glade for å ikke ha mange timer i turistbuss foran oss da vi så at dette hadde skjedd. Siden vi bodde i Giza sjæl sist vi var i Egypt, føles det kanskje litt ekstra ekkelt.

Egypterne her er også prega av det som har skjedd, og tydelig livredde for at dette skal bremse turismen enda mer. Vi har merka godt hvor rolig det er her, og hvor desperate de er etter å selge. Det virker som de ikke vil snakke om det som skjedde i Kairo, vi ble blant annet huka inn av en som først var veldig imøtekommende og gjerne ville vi skulle kikke i shoppen hans, og begynte å prate om hvor få nordmenn det var som kom hit etter flynedskytinga også videre. Da vi da nevnte for ham at vi var redd det kom til å avta enda mer nå etter denne veibomba, fikk han et mørkt uttrykk i ansiktet og sa bare «nothing happened, nothing happened. You want to buy something or not??» også bare vifta han oss vekk.  Forståelig nok kanskje, med tanke på hvor avhengige de er av turismen.  Vondest er det selvsagt likevel for alle de pårørende og berørte av veibomben. Ord blir fattige når de skal beskrive sånn ondskap.

Jeg savner V, og gleder meg veldig til å se han på Gardermoen i kveld. Det blir godt å komme hjem til minusgrader og snø, jeg er full av soleksem og lengter etter cetrizin og kulde <3

 

vi blogges.

Følg meg gjerne videre på Facebook HER og Instagram HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg