MENS DU HAR ANGST

Mens du har angst, drar folk på butikken og på fest og på toppetur, og har det jævla fett på instagram og sånn. 

Mens du har angst, går Lady Gaga i sjuke designerkjoler på rød løper i London. 

Mens du har angst, snakker folk om hvor mye de angster, uten å egentlig vite hva angst er. 

Mens angsten din setter livet, jorda og universet i et nytt og merkelig perspektiv for deg, går alle andre rundt og spyr negativ energi rundt seg på ting som ikke betyr noe. 

Mens angsten din får deg til å tro at det eneste du er kvalifisert til er å være ensom, akkurat som Meat Loaf, går alle andre rundt og bretter ut om i-landsproblemene deres til de fire tusen vennene sine. 

Mens angsten din kødder opp hver eneste relasjon du har fordi du har mista deg sjæl inni der et sted, har den kastrerte katta di et mer velfungerende kjærlighetsliv enn deg. 

Også skjønner du plutselig at det er jævlig vanskelig å leve. Og at hvis flere var forberedt på nettopp det, så hadde det kanskje vært litt lettere. 

Også skjønner du plutselig at du sitter der, med angsten din, og dømmer alle andre fordi de dømmer alle andre, og at angst ikke kan diagnostiseres ut ifra hvordan man oppfører seg. At du også bruker verdenen rundt deg til distraksjon. At historien din ikke er unik, og at det ikke bare er deg som veit hva angst er. At du ikke veit hva angst er for andre. Og at folk bør gi folk litt mer cred for at de orker å leve og sånn. Enten de har det jævla fett på instagram, går i designerkjoler på rød løper, spyr negativ energi rundt seg, bretter ut om i-landsproblemene sine, eller har et mer velfungerende kjærlighetsliv enn deg. 

For verden er jævla rar. Folk bør gi folk mer cred. 

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER

HOMOFOBER BØR IKKE VÆRE LÆRERE

Gud sørger? 

For et par dager siden leste jeg en nyhetssak på VG angående en pastor/ungdomsskolelærer (!!), som i en avhandling på Facebook fortviler over Pride, og mener det er å hytte knyttnevene mot Han. Pastoren/læreren skriver videre om at vår seksualitet tross alt ikke tilhører oss selv, men at den tilhører Gud, akkurat som alt annet. Og hva hadde vi gjort om Gud hadde forlatt oss? 

LGBT pride
Licensed from: wellphoto / yayimages.com

 

Jeg har lyst til å kommentere det, og jeg har lyst til å gjørra det saklig, men det er vanskelig å reflektere saklig over noe du har lest, når det du leste gjorde deg kvalm. 

For det er det detta er for meg, det er kvalmt. Det er morbid, fordømmende, kunnskapsløst, trist, helt vanvittig provoserende og helt forbanna kvalmt. For hvem er du til å frarøve andre menneskers seksualitet, og legge den i din Guds hender?  Er det sånne som deg, ungdomslærere på Stord, som sitter på fasiten rundt hvem som får innpass i himmelporten? Gud er god, Gud tilgir deg, Gud elsker alle, men nåde deg om du elsker noen med samma kjønnsorgan som deg sjæl. 

Jeg tror at kristen tro gir mange mye godt. Og jeg tror at denne pastoren/ungdomslæreren (!!!) representerer et fåtall av den kristne befolkningen i denne saken. Forhåpentligvis. 

Jeg har aldri hatt noe eget forhold til religion egentlig. Jeg utelukker ingenting, men jeg er av den oppfatning at religion har gjort vel så mye skade som gagn oppimellom, og jeg er veldig glad for at jeg er min egen flue og at jeg flyr sjæl. For hvis jeg noen gang skulle ha en Gud, så skal det  I HVERT FALL ikke være en Gud som står i skjærsilden og peker homofile nedover, og heterofile oppover. For det blir vitterlig for dumt for meg, og det strider imot alle verdier jeg noen gang har tilegnet meg. 

Og jeg håper, for Guds skyld, at utsagn som disse aldri noen gang kommer til å stå uimotsagt. Homofobi er farlig, og vi har kommet så mye lenger enn det her. Har du en Gud som er god mot deg så er det helt fantastisk, har du en tro som du føler gir deg noe fint så gønn på med det. Men ikke påta deg rollen som alle menneskers guds talsmann. Og vær din egen flue. Fly sjæl. 

Vi blogges ♥

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER

 

ROSA HÅR, TINDERDATE OG SANGVIDEO!

Heihå! 

De siste par ukene har bare flydd forbi, du veit, sånn som du flyr forbi alle dem som vil selge deg abonnement på Aftenposten eller lure deg til å bytte mobilselskap til Ice eller noe sånt. Er det èn ting jeg har lært etter at jeg begynte på Universitetet i Oslo, så er det at man må kvitte seg fullstendig med alt som heter samvittighet, empati og medfølelse for selgere som slenger ting etter deg. Den første dagen i Oslo var jeg så nære å pådra meg et årsabonnement på Klassekampen, et flunkende nytt mobilabonnement, en svindyr rettetang OG et tonn med flyers med innhold jeg aldri noen sinne kom til å få bruk for, at jeg måtte ta et skikkelig opprøsk med meg sjæl. Nå må hardingen i deg komma fram, Julia. No compassion for stakkarne med provisjonslønn. VÆR STERK. Jadda. Det er ikke alltid så lett, men jeg har laget meg en fin regel jeg håper at mange vil følge: Hvis du holder på å bli lurt til å kjøpe noe du egentlig ikke trenger i Oslos gater; abort mission, og gå og kjøp =Oslo istedet. Så har du gjort noe kult for noen, og gjort et kjøp du ikke kommer til å angre på. Ganske klokt, hæ? Setter ting litt i perspektiv, dessuten mister de fleste selgere argumentene sine i bakken hvis du plutselig avbryter med å si at “veit du hva, jeg bestemte meg akkurat for å bruke de pengene jeg holdt på å bruke på detta rælet ditt på =Oslo istedet jeg. Ha en fin dag!”. Så plis, gjør det. 

In other news har jeg farga håret rosa igjen, og hadde seff en hælvetes fotoshoot med meg sjæl for å dokumentere det: 

 

Lol, dere sku sett åssen jeg dreiv å kødda og ommøblerte med hyller og styr for å ha en plass å sette mobilen på selvutløser ass. Jeg har nemlig greid å ikke få med meg verken tripod eller kameraet mitt i flyttelasset, men så var jeg jo så forbanna nøgd med denna sveisen, så det måtte jo liksom dokumenteres lell. Jau jau. 

 

ÆNIVÆI, siden sist vi prata aka jeg skreiv til dere, har det skjedd litt forskjellige ting. Jeg har for eksempel vært i et veldig rart og kult 50-årslag hvor jeg fikk bruke maske for å beskytte meg sjæl mot piler: 

 

Dro selvsagt dit representerende Hvittingfoss idrettslag, som jeg i min storhetstid spilte fotball for. Jeg sto i forsvar på sjuerbanen, og gikk under kallenavnet “Veggen”. Så veit dere DET. 

 

 

Jeg har også vært på tinderdate siden sist, og dere kan jo gjette hvordan den gikk utifra denne snappen som jeg sendte til venninnene mine kvelden etter: 

video:DA VIL Æ LIGG ME DÆ

Jess.

 

Jeg har det veldig bra her i Oslo, ting begynner å falle på plass, jeg har funnet ut hvor alle forelesningene mine finner sted, jeg har lokalisert hvor Grønland torg Frukt og Grønt ligger, jeg har fått meg ei kollokviegruppe, jeg har gått meg bort i marka flere ganger og jeg har lært meg å bruke Jodel. Og det er vel stort sett det som kreves av en Oslo-student, er det ikke det a? 

 

Vi blogges! B-) 

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER