“KONG HARALD, DET ER NACH HOS MEG!”

Hellooo! FRA TIGERSTADEN OG GREIER DA omg det skal jeg åpne med hver gang jeg skriver et innlegg, sender en melding eller mail eller svarer en telefon. “HELLO FRA TIGERSTADEN HEIHEI! å?? Er det det kleineste du har hørt og alle skjønner at jeg er en bygdis med lite urbane erfaringer??? ok”. 

Jess. Denne uka har jeg prøvd å ha fokus på å igle meg inn i fadderuka, som jeg egentlig ikke får være med på fordi jeg skal bli enkeltemnestudent. Akkurat dèt har ikke gått så veldig bra, men jeg har i alle fall fått se slottet på kveldstid: 

 

Ropte opp til Harald at det var nach hos meg, men trur han allerede hadde fått i seg kveldens night cap, dessverre. Han dukka i alle fall ikke opp. 

Ellers går det veldig bra her! Venninna mi Madelen passer på å trimme meg, og jeg passer på å sjenke henne. Det funker godt, og vi har allerede vært både rundt Sognsvann og på Grefsenkollen, så det har jo vært veldig stas, selv om jeg må melde om skuffende lite kjendiser rundt Sognsvann enda. Håper det tar seg opp, ellers gidder jeg ikke mer av det der. 🙁 

In other news har jeg ikke fått hengt opp speilet mitt enda, noe som gjør det perfekt å ta selfies i når man tilfeldigvis står på huk på vors. 

 

Sladda ølen jeg holdt med en tomat og en paprika, siden jeg tross alt skal leve sunt og sånn. Er det forresten noen som veit om en kul asiabutikk i Oslo som har rar frukt og billige grønnsaker?? Hadde satt stor pris på tips rundt det! 

Nå skal jeg out and about og få meg noen bildekroker til bildelista mi, og gjøre meg litt kjent i streeten her. Vi blogges! 

 

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER

 

JEG HAR FLYTTA TIL OSLO

Heihå og good morning! 

Akkurat nå sitter jeg i den kliss nye senga mi på hybelen i Oslo, og har overlevd min første natt her, i 11. etasje i en blokk med en svær gjeng som hørtes ut som at hadde tidenes fest rett utafor her i natt. Jeg har også hatt god kål på når t-banen går forbi her, da jeg hører stoppe- og kjørelydene dens RELATIVT godt. Jeg er ikke vant til å høre noe annet enn en sau i det fjerne en sjelden gang, og bystøy er litt nytt for meg enda. Men jeg tror at bare hjernen får omprogrammert seg, så blir t-banens skingrende hvin en av de tinga som roer kroppen og hjelper meg med å sovne. Forhåpentligvis. 

I går ble en lang dag, preget av bæring, sjauing, skruing og IKEA-ing. Mitt numero uno støtteapparat aka mamma hjalp meg med alt sammen, heldigvis <3 

Her er vi i bilen på vei til byen, ordentlig i farta da veit du. Pakka bilen litt for full, upssssss

 

Da vi kom frem til blokka mi bestemte jeg meg for å kikke i postkassa mi, for å sjekke at jeg ikke hadde gått glipp av noen kjærlighetsbrev eller pengegaver, ikke sant. Men i min nye postboks lå det intet annet enn en stakkars flue som dessverre var avgått ved døden. Vi sang ei litta hymne for den også lot jeg den ligge der til skrekk og advarsel for postmannen. 

🙁 

 

Uansett, mange turer opp og ned i heisen, litt skruing samt en tur på IKEA senere, sa vi oss omsider fornøyd med dagsverket vårt, og mamma forlot meg i et hav av ting og tang jeg ikke aner hvor jeg skal plassere. Jeg har tross alt hele 15 kvm å utfolde meg på, og jeg har tatt med meg ting som dekker ca 20 tror jeg. 

Guriland. Tanken på at det mennesket som sitter i den senga der liksom skal ha styring på noe som helst er jo helt på trynet. Men jeg skal prøve da. 

Forresten, se så fin mammaen min er: 

Fy søren hu der asså, HU er FLOTT ♥

 

Planen for i dag er som følger: 

  • Finne nærmeste butikk som er åpen på søndager. Jeg glemte å handle i går og kom ikke på det for 23:10, da KIWI hadde stengt for 10 minutter siden. Dermed ble frokosten min tre kjeks og en banan i dag, som mamma hadde kjøpt tiltenkt møbelskruing-proviant i går før hun dro, takk og pris. 
  • Skru opp skrivebordet og kontorstolen min. Screwing around til’ the end of days. 
  • Irritere meg over at jeg ikke kan være med på fadderuka. Jeg skal ta tre enkeltemner, og de kommer ikke ut før 21. August, aka da fadderuka er ferdig. Det vil si at når jeg begynner på skolen har alle de andre allerede fått seg masse venner og blitt sammenspleisa, og jeg er dømt til et studieår som loner i solitude :'( HVIS DU VIL BLI VENNEN MIN TAST 123
  • Gå en tur, hvis det slutter å regne. Bli litt kjent i areaen her. Jeg lurer på om det finnes et slags “Kringsjå sentrum”?? Også lurer jeg veldig på åssen det ser ut rundt Sognsvann da, som jeg har hørt så forbanna mye godt om av hele kjendisnorge. Jeg får sjå. 

 

Vi blogges!

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER

 

10 TIPS MOT FYLLESYKE

Fra Juliafrika-arkivet

Hei dere! Vært på fest i natt? Det så sånn ut på Snapchat. Eller er du så dårlig til å danse i edru tilstand også? 

Eller har du kanskje litt planer i kveld? Planer omhandlende tequilashots, burger og påfølgende roping på elg? Det går bra. Jeg har nemlig noen tips til deg, uansett om du trenger noen forebyggende tiltak, eller om skaden allerede er gjort og du ligger og tror at noen hamrer en jernbanenagle inn i kraniet ditt. Tipsene er basert på egen erfaring og ikke noe som helst pålitelige undersøkelser eller forskning av noe slag, men jeg påstår herved at de i hvert fall har funka for meg.


Dette er forøvrig også et tips mot fyllesjuke: Her ligger jeg med valkene på utsida treningstøyet (gud veit hvorfor jeg har på meg treningstøy egentlig) på gresset i hagen med en klut på panna og egenprodusert kjølig regn fra hageslangen. Dette synes jeg fungerte ganske godt en varm dagen derpå i sommer. Anbefales dog ikke på vinteren.

FOREBYGGENDE: 

Avholdenhet:  Det er selvsagt sikkert ingen som har klikket seg inn på denne saken med intensjon om å holde seg edru i kveld, men jeg kan jo bare put it out there da, som en liten reminder om at det går an, at det er det beste for helsa, det er det beste økonomisk sett, og du slipper å eventuelt kaste ut en one night stand imorra tidlig. Når det er sagt, så går vi videre til de tipsene jeg tror dere faktisk kanskje gidder å lese. 

 

Mett på lett mat: Spis deg veldig god og mett på noe lett, feks kyllingsalat eller noe annet som ikke er ultrafett og absorberer alt du klarer å få i deg av faktisk væske iløpet av kvelden. Eller, gud veit åssen det der funker, men jeg innbiller meg at det er bra. 

 

Vann: Du føler du har lest disse tipsa før, sier du? Gratulerer for at du har klart å gjennomskue meg da, og at jeg faktisk ikke er en revolusjonær på punktet. Men jeg pleier i hvert fall å skrike ut på vorset at “NÅ HADDE DET VÆRT SUPERT OM ALLE KUNNE MINNE MEG PÅ Å DRIKKE ÈN ENHET VANN PER ENHET ALKOHOL, FOLKENS”, noe som funker ca èn enhet og glemmes uten unntak etter det. Men man kan jo prøve da! Det gjelder å itte miste trua, som teskjekjerringa sier. 


Farris er også greit. Å posere med farrisen med et duckfacebilde, derimot, er ikke fullt så greit. Har jeg et frø på skjerfet????

 

Alarm klokka 00:00: Sett på en alarm på mobilen på et ikke altfor seint tidspunkt og minn deg sjæl på å kjenne etter om du EGENTLIG trenger enda en drink nå. Hvis du tror du gjør det så bestill i hvert fall et glass vann i baren først. Så kan det jo hende du sovner på gulvet før du er ferdig med det. 

 

Dusj: Å dusje før man legger seg etter å ha kommet hjem fra fest er SUPERDIGG. Det hjelper jo aller aller mest sannsynlig egentlig ikke så veldig på det som skjer inni kroppen din som gjør deg fyllesjuk, men da slipper du i hvert fall å lukte sprit og spy i tillegg til alt annet som er jævlig dagen derpå. 


 

 

FIKSENDE: 

Her har jeg litt forskjellige luringer, skjønner du! 

Ripssaft: Noen ganger er jeg så heldig å ha tilgang på bestemors hjemmelagde ripssaft på fyllesjuke søndager. Bestemor brygger en helt forbanna magisk saft av ripsbærene hun har i hagen, og av en eller annen grunn er den safta mirakelkur numero uno for meg dagen derpå! Så alle sammen: skaff dere en bestemor med ripsbusker i hagen og et talent for saftkokeri. Men dette er bare èn av mange grunner til at jeg er så glad i deg altså, bestemor <3 

Banan: Dette leste jeg om en plass og prøvde her for en stund siden, og det synes jeg at faktisk funka veldig bra. Å spise banan byr meg i utgangspunktet veldig imot på grunn av den ekle lyden den lager i munnen min samt at jeg blir helt gæærn av konsistensen, men den bananen jeg tvang i meg (i selskap med en ibux og en paracet) gjorde faktisk underverker for resten av dagen altså. 

Noen som kan synes synd på deg: Å ha noen som ca hver andre time kan si “åh, åssen går det med deg?” med en myk, medlidende stemme, det er ganske ålreit. Selv om du egentlig sakte men sikkert begynner å føle deg bedre utover dagen så svarer du jo selvfølgelig at “åh, nei, ikke no særlig egentlig… ://///////////”, så får du kanskje lurt deg til ferdiglaget måltid og en fotmassasje. 

 

Saftis: MEGAtips! Jeg bruker den med pæresmak. Godt mot en sår tunge, det der. Jeg lar den siste setninga bare stå der og henge til egen tolkning. klemz.

 

Store, løse klær (eller ingen klær), åpne vinduer, alt du trenger i umiddelbar nærhet og Netflix: Oppskrift på dagen derpå slik vi kjenner den best.

 

KOS DERE I DAG/KVELD/MORRA DA<33 

FAEN

Du føler deg trygg, der du sitter. Du slapper av. Ingen tanker i hodet. Kanskje du spiller Candy Crush, løser kryssord, leser gamle Donald-blader. Dette er definisjonen på egentid. Bare deg sjæl, og ramma.

Tankene svever avgårde. Du lever i nuet, samtidig er du long gone i ditt eget tankespinn. Du koser deg nå. Du lever, du er lykkelig. Men brått, som lyn fra himmelen, er du ferdig. Du dras tilbake til virkeligheten, hverdagsstress og hjertebank, og du oppdager det.

Du er tom for dasspapir.

Faen.

Vi blogges!

AIN’T NO GANGSTERS NAMED BARBRA

God kveld i stuggu til alle dere der ute som beveger dere rundt på the World Wide Web as we speak, enten du er ei forbanna røy, ei snerten snelle, en breiskuldra hønk eller en dassete stut. Dere er velkommen alle sammen hit til meg. 

Det går så lenge mellom hver gang jeg steller meg skikkelig om dagen at jeg begynner å gå tom for brukandes selfies. Skal få stæsja meg opp snart. Drømmer om å bli flinkere til ikke å konstant se ut som en dass når jeg får flytta til Oslo. Litt mindre bygdefis og litt mer urban, verdensvant kjerring. That’s the dream. Vi får se da. I mellomtida har jeg i alle fall flust av bilder som dette: 

Men dere som leser her blir vel kanskje litt metta av sånt ræl innimellom også. Ikke veit jeg. 

 

Uansett: Jeg tenkte å komme med en kjapp review av den siste sesongen av Orange is the new black. Den har jeg nemlig sett ferdig nå, og til tross for at jeg satt superhyped og hæppi gjennom hele sesongen, så tenkte jeg for meg sjæl et par timer etter at den siste episoden var fortært; “Detta var jævlig bra!! Men…det skjedde jo egentlig…INGENTING??”  Det er min dom. Det eneste jeg tok med meg videre var to sitater jeg likte ganske godt: “Ain’t no gangsters named Barbra”, og “Navigating between adult female friendships are so complicated”. Men den bør jo sees da. Det skjer jo litt. Noen dør og noen slipper ut og det blir bryllup og hurrameirundt og greier da. Kanskje jeg bare ikke fulgte så godt med, egentlig. Heihå. 

Nå tar jeg herved av min “Profesjonell serieanmelder”-hatt, og legger meg. Bare husk det jeg skrev nå før du skal ut i hooden; Ain’t no gangsters named Barbra. 

Vi blogges! 

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER

JEG VEIT IKKE HELT HVA JEG GJØR

Akkurat nå sitter jeg i senga mi med pcen på fanget og vurderer hva jeg skal finne på. 

Alternativ A: Fangirle rundt at Morten Hegseth skal være med på Skal vi danse. Sende fanmail. Rope hurra. Danse i ring. Har lyst, for jeg er glad for hver mulighet til å kikke på Morten Hegseth. Men jeg veit ikke om jeg orker akkurat nå. 

Alternativ B: Grine over at jeg gikk glipp av sesongpremieren av Keeping up with the Kardashians. Det er nemlig dette ferien har gjort med meg; jeg har liggi på sofaen og bladd meg gjennom disse antikke såkalt “tv-kanalene”, og ofte landa på TV2 livsstil, der de sender repriser av KUWTK oftere enn jeg tenker på sjokkis, noe som rett og slett har gjort meg litt avhengig av å vetta åssen det rusler og går med dissa snellene. Spørs om ikke jeg går på en tv 2 sumo-smell og kjøper meg ei litta måned eller to gitt. Jeg får se. 

Alternativ C: Pakke. Jeg flytter på ordentlig nå til helga, etter min siste sommervakt på jobb på fredag. Da blir det Oslo Citylife på meg, men før jeg kommer så langt MÅ jeg jo få pakka ned sammensuriumet mitt. Jeg har allerede fått på plass det aller viktigste i hybelen min da (TVen, soda streamen og Playstation 3’en min), så det er ikke noe krise, men jeg har blant annet en haug med klær jeg skulle hatt gått gjennom før avreise. Jeg har tenkt til å få sortert ut det jeg ikke bruker lenger og hive i en sånn klescontainer et sted, men jeg har veldig lett for å tenke at “ja nei jeg bruker den aldri men detta er jo en sånn t’skjorte som jeg kan male i, for eksempel”. Når var sist gang jeg trengte noe å MALE i, liksom…Men, skulle dagen komme har jeg i alle fall flust av tøy å velge i, dedikert til oppgaven. 

Alternativ D: Trene. Ta en toppetur før jobb klokka 15. Hadde vært digg på en måte, kanskje. Allikevel tror jeg at jeg ender opp på alternativ E; å sove litt til. Hvis ikke jeg blir liggende å google funfacts om Skal vi danse, da. Jeg får se litt. 

Vi blogges! 

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER

HVORFOR ER JEG SINGEL??

Jeg lurer ganske ofte på hvorfor jeg er singel. 

Det henger liksom bare ikke på greip. For det første, så er jeg veldig fasjonabel. Derfor kan jeg ikke fatte at det er førsteinntrykket det står på, akkurat. Jeg kler alt mulig. 

Bevis A:

Bevis B: 

Sandsværs Kendall Jenner både vinter og vår der altså. 

 

For det andre er jeg brennende opptatt av et godt kosthold. 

Et jævlig godt kosthold. 

For det tredje, til tross for at opptil flere radioverter har beskrevet meg som “harry”, så er jeg ikke det. Også se så BLID da. Flink til å skjule at jeg bruker extensions noen ganger er jeg au. 

 

For det fjerde er jeg veldig fotogen. En skikkelig catch om det er en fresh, instavennlig babe du ser etter.

 

For det femte ligner jeg litt på en av de mest kjente Disney-prinsene, og det er jo litt gjevt. 

 

For det sjette, så samler jeg på mange fine ting, aka jeg har kule interesser. 

 

Dessuten er jeg veldig glad i dyr, og dyr er glad i meg. 

 

For det åttende, så blomstrer jeg i takt med pollenproduksjonen om våren. Tenk at å se meg dypt inn i øynene er ditt sikreste vårtegn ever. 

For det niende, så tjener jeg jo flust av gryn på denna bloggen om dagen da. Her poser jeg med hele forrige måneds lønning. At ikke èn forbanna kar har kontakta meg angående en sugar mama-deal? Det skjønner ikke jeg. 

 

For det tiende så pleier jeg å photoshoppe meg sjæl litt mindre enn jeg er. Men det hjelper tydeligvis ikke det heller. 

 

Jeg veit ikke hva som er greia jeg ass. 

Vi blogges! 

Følg meg gjerne videre på Facebook HER, Instagram HER, og dobbelthakene mine HER