JEG OPPFORDRER TIL FEDME

Det skrives mye om kropp om dagen (les: hele tida, konstant). Folk mener ditt og folk mener datt, èn dag skal du elske deg sjæl, og en annen dag blir du oppfordra til å klikke deg inn på en banebrytende diett som skal hjelpe deg med valkene. 15% off på botoxbehandling her, 20% på restylane der. Og jeg sitter her og funderer meg helt i senk,  rygger hodet bakover inn i dobbelthaka mi og bare:

Skjer her a?

Jeg leste et blogginnlegg for en stund siden hvor vedkommende skriver at hun er så lei av at alle elsker “folk som oppfordrer til fedme”. Da tok jeg et kjapt blikk ned på valkene mine, og tenkte; bør jeg føle meg truffet her? Påvirker jeg noen på en måte jeg ikke visste om? Er det folk som ser et bilde av meg og tenker “WOW, de valkene der vil JEG også ha!!”? MMNJÆ.

Jeg har faktisk aldri sett en eneste overvektig blogger/influencer/instagrammer/whatever, oppfordre til fedme. Jeg har sett mange av dem oppfordre til å elske seg selv uavhengig av hvordan man ser ut, men aldri at de ved dette har ment å ekskludere de undervektige og normalvektige? For når en overvektig person oppfordrer til å “elske seg sjæl”, så er ikke det ensbetydende med “spis sjokkis til du eser ut av klæra dine og dropp treninga de fire neste månedene”. På samme måte som når en undervektig person oppfordrer til å elske seg sjæl, er det ikke ensbetydende med “sult deg og lev på bomull og agurker til midjen din er like smal som min”.  Og når bloggere som har gjennomført kosmetisk kirurgi oppfordrer til det, er det heller ikke ensbetydende med “betal deg til happiness med litt større pupper her, litt større lepper der og litt færre ribbein der”.  For ærlig talt; de aller fleste, uavhengig av BMI og falske eller ekte pupper, driter i hvordan du ser ut. De aller fleste ønsker bare å fremme et syn om at det er greit å værra DEG. Uavhengig av messengers utseeende, og uavhengig av receivers utseende. Hadde det ikke bare vært fint om vi kunne slutte å spre dritt om hverandre når de aller fleste egentlig ønsker å fronte det samme budskapet, hæ?

Grunnen til at det kanskje føles som om mange overvektige sprer dette budskapet (?), har vel kanskje med å gjøre at vi veit hvordan det er å avvike litt fra dagens samfunns “skjønnhetsideal”. Men det gjør jo også åpenbart de som velger å legge seg under kniven kun av kosmetiske grunner. Og også alle de jentene og guttene der ute som føler seg for formløse, for spinkle, for høye, for lave, for *insert hvilket som helst adjektiv her*.  Så ja; detta er en kamp for oss alle. Og det handler ikke om å “oppfordre” til det ene eller det andre. Det handler om å løfte opp ungdommers selvtillit ved å vise at det er kult at verden er litt av alt, og selvfølgelig gjøre det man kan for å holde seg sunn og frisk både fysisk og psykisk, istedet for å trykke dem ned i et endeløst jag etter perfeksjon.

Se så hæppi da, ute i friluft med valker piplende ut av kjeledressen og lykkelige, dinglende bein ♥

Og det er her vi kommer inn på hvorfor det er så synd at flere og flere influencere velger kosmetisk kirurgi. Forskjellene viskes ut. Det blir færre ulikheter blant forbildene å ta av, fordi flere og flere kjøper seg til den “perfekte” kroppen. Og det synes jeg er en skikkelig kjip utvikling. Når det er sagt er kanskje også deres stemme i kroppshysteriet noen av de viktigste, da de har vært der, de har hatt kompleksene, og slitt på en måte som mange andre kanskje ikke kan klare å sette seg inn i. For det er kanskje det viktigste av alt å huske på: vi er bare mennesker alle sammen. Å gråte er kjipt uansett hva du gråter for, og alle oppfatter verden forskjellig. Det er viktig å gi hverandre litt slack. Men det er også viktig å være sitt ansvar bevisst.

Så; vær din egen føkkings flue. Fly sjæl!

Vi blogges.

Følg meg gjerne videre på Facebook HER og Instagram HER

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg